Месинджър за моментални съобщения

Забравете за ICQ-то! Вградения Уеб-месинджър позволява ефективно да обменяте моментални съобщения направо в браузера. Вижте кой от колегите е онлайн, кой има рожден ден и кой Ви пише в момента съобщение. Спомнете си, за какво сте писали предишния път, като погледнете диалозите в списъка на последните контакти. Цитирайте съобщението на колегата, за да продължите общуването.

месинджър 

Уеб-месинджър уведомява за събитията в «Активната лента», «харесванията» и коментарите към тях, за поставените задачи и хода на тяхното изпълнение. Вие няма да пропуснете нищо! Цялата кореспонденция се съхранява в историята, а нужното съобщение лесно се открива с помощта на вграденото търсене.

Десктоп приложение «Битрикс24» за Windows и Mac

С десктоп приложението за Windows и Mac може да затворите браузера с портала и при това да оставате във връзка онлайн. Приложението винаги Ви държи в курса на текущите събития. Вие ще получавате най-важните уведомявания за новите събития в «Активната лента», харесвания и коментари за тях, за поставените задачи и етапите на изпълнението им. Вие нищо няма да изпуснете, даже ако бъдете офлайн на Итнранет портала. Вие винаги ще общувате с колегите през приложението, и за това е достатъчно да сте свързани към Интернет - по всякакъв начин и където е възможно.

С десктоп приложението за «Битрикс» Вашата компания получава замяна на всички традиционни месинджъри, собствена корпоративна система за обмен на моментални съобщения.Изтегли приложение за Windows

Изтегли приложение за MAC


Мобилно приложение Битрикс24 е достъпно в AppStore.
Мобилно приложение Битрикс24 в Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bitrix24.android


На Портала има вътрешен XMPP/JABBER сървър! Свържете се към него, - и винаги бъдете онлайн! Обменяйте съобщения и файлове, общувайте гласово и по видеочат - през мобилни устройства, с помощта на всякакви популярни програми - бъдете винаги на Портала онлайн!

обмен на съобщения (IM);
обмен на файлове;
присъствие на Портала;
специална комплектация на Miranda;
поддръжка на популярни месинджъри;
интеграция с VoIP, видеочат;
«мобилен» Портал;
готови контакт листи;
единна история на съобщенията;
поддръжка на SSL.

Изтегли Miranda!
Настрой я за Портала!


Настрой QIP Infium!

Вътрешен XMPP сървър

Вътрешния XMPP сървър на Портала решава крайно важна за бизнеса задача - създаване на безопасна система за обмен на съобщения. Собствения сървър ви позволява напълно да се откажете от използването на небезопасното ICQ и други външни услуги! Но при това сте осигурени с привичния инструмент за общуване. Сървъра на Портала работи по протокол Jabber, който «разбират» повечето популярни месинджъри. И това означава, че вие ще можете да общувате на Портала с помощта на своите любими програми, такива като Miranda, QIP Infium, Pidgin, Psi и други.

Нажмите на рисунок, чтобы увеличить
Видеоконференция чрез Bria

При това вие ще можете да изпращате и приемате не само текстови съобщения, но и файлове, и аудио и видео съобщения. Нещо повече, вие ще можете да общувате с помощта на популярни програми, инсталирани на мобилни устройства. Портала става за вас универсално средство за общуване!

Как работи всичко това?

XMPP/JABBER сървъра - е завършен, тестван и успешно работещ продукт.

QIP в мобильном!

Сега, с този сървър, вашия Портал е подсигурен както с универсални технологии за мигновени съобщения, така и индикация за присъствие на ползващия на портала. Какво означава това? Вашите сътрудници ще бъдат «на линия» винаги - където и да се намират те, и каквито и програми за общуване да ползват. Всичко това е така, защото XMPP-сървъра работи на различни платформи, поддържа SSL и обмен на файлове. Инсталирайте на мобилния телефон клиент, поддържащ протокол Jabber, например, използвайте QIP за Windows Mobile, - и винаги бъдете на линия на Портала!

Вземете привичните интернет-пейджери (Miranda, Psi и т.н.). Тук даже контакт-листа на фирмата няма да се наложи да създавате ръчно. При инсталиране на XMPP-сървъра тези листи се генерират автоматично. При това в тях се зарежда структурата на фирмата със списъка сътрудници и с групите по отдели и подразделения. А ако програмата за общуване поддържа създаване на вложени групи, то и тези групи сами се създават.


В който и месинджър да общувате - та дори и през самия Портал, или пък през любимия QIP Infium или «мобилната» Miranda, а историята на вашите разговори ще бъде винаги съхранена на Портала! Влезте в «Моите съобщения» на личната страница - и вие ще видите цялата кореспонденция с колегите.

Какъв месинджър да изберем?

Какви програми е най-добре да използваме за общуване? По принцип, всякакви, които разбират протокол XMPP. Но най-добре е да вземете специалната комплектация на Miranda направо от сайта на «1С-Битрикс». Тази комплектация работи и с групите от Интранет портала, и е тествана за конкретната реализация на XMPP сървъра. (Настройката на Miranda за XMPP сървъра на вашия Портал е подробно описана в «Ръководство на ползващия за работа с портала».)

За Миранда!

За да настроите комплектацията на Miranda от «1С-Битрикс» за работа с Портала, трябва само да знаете минимума: вашите логин и парола за вход в Портала и неговия домейн. Узнайте всечко това от вашия «админ» на Портала и заедно с това уточнете номера на порта за XMPP сървъра и използва ли системата SSL? Въведете всичко това в настройките на Miranda. Увеличете картинката-скрийншот - там има пример, всичко ли е така?


Контакт лист компании и вложенные группы


Настройка Miranda
  • в полетата Ползващ и Парола от групата за настройки Jabber въведете вашия логин и парола за достъп до Портала;
  • в полето Сървър въведете домейна на вашия сървър;
  • уточнете от администратора на Портала порта за XMPP сървъра. Ако той се различава от използвания по подразбиране, то въведете в полето Порт ново значение;
  • уточнете от администратора, използва ли се SSL. Ако се използва, то включете флага в едноименното поле;
  • останалите полета оставете без изменения;
  • запишете внесените изменения.

За QIP Infium!

Настройки Jabber в QIP Infium
Настройки Jabber в QIP Infium

Абсолютно не е задължително да минавате на Miranda, ако вие сте свикнали към друг месинджър. Намерете в своя, да кажем, QIP Infium аналогичните полета и ги попълнете точно така, както и за Miranda. До скоро на Портала!